четвер, 8 лютого 2018 р.

Вітаємо з нагородою!


30.12.2017 року у місті Херсоні відбулася звітно – виборча конференція обласної федерації  України з боксу, на якій нашому колезі,  заслуженому тренеру України, судді міжнародної категорії, Заслуженому працівнику фізичної культури і спорту України  Царікову Василю Михайловичу було вручено кубок та диплом «
Кращого судді Херсонської області з бокcу 2017 року».

               У 1964 році Василь Михайлович закінчив 8 класів Новогригорієвської середньої школи Генічеського району. Після цього вступив до ПТУ-1 міста Сімферополя, в якому і почав займатися боксом. Його тренером був професійний боксер, родом з Іспанії, заслужений тренер України, чемпіон Європи серед професіоналів Педро Саєс Бенедикта. За два роки тренувань Василь Михайлович  став чемпіоном Криму серед юнаків.

Після училища навчався в Донецького технікуму фізкультури, це був навчальний заклад, який випускав викладачів для системи профтехосвіти. У 1968 році, боксуючи в складі збірної Донецької області, став бронзовим призером чемпіонату ЦС ВДСО «Трудові резерви».

               У 1973 році, після закінчення навчання, Царіков Василь Михайлович був направлений до Нової Каховки Херсонської області на роботу в Технічне училище №1, яке потім було перейменовано в СПТУ-7, а далі – в Електротехнічний ліцей. І ось з 1973 року до теперішнього часу він працює в Новокаховському професійному електротехнічному ліцеї.

               За ініціативи директора ліцею Карпенкової Олександри Василівни був збудований спеціалізований зал для боксу, а також відкрита секція боксу «Шкіряна рукавичка» де тренуються наші учні. З числа учнів ліцею Царіков Василь Михайлович виховав чемпіонів та призерів Європейських чемпіонатів Артема Царікова, Іллю Богданова, Сергія Сушка, Андрія Скорохода, Дмитра Горбенка, Олександра Івекова та багато інших. 

            У 1999 році Василь Михайлович отримав звання Заслуженого тренера України. Поєднуючи тренерську роботу з суддівської, став суддею міжнародної категорії.

У 2000 році став Відмінником освіти України.

За вагомий внесок у розвиток та популяризацію фізичної культури і спорту в Україні, за досягнення високих спортивних результатів та багаторічну плідну професійну діяльність, тренерові – викладачу спеціалізованої дитячо – юнацької спортивної школи олімпійського резерву з боксу Херсонської обласної організації фізкультурно – спортивного товариства «Україн»,  Царікову Василю Михайловичу Указом Президента України 9 вересня 2017 року було присвоєно почесне звання «Заслужений працівник фізичної культури і спорту України».

               Більше 50 років  Царіков Василь Михайлович віддав улюбленій справі. Спочатку перемагаючи в рингу, потім виховуючи переможців. За цей час він підготував трьох майстрів спорту міжнародного класу, двадцять шість майстрів спорту СРСР та України. Серед них вісім чемпіонів та призерів Європи, чемпіон Світу, деякі з них стали згодом тренерами.

               Такі його вихованці, як Володимир Дзядевич, Володимир Чорний, Дмитро Мальцев вже самі виховують успішних спортсменів для Херсонської області.

               Весь педагогічний колектив Новокаховського професійного електротехнічного ліцею, вітає Царікова Василя Михайловича з заслуженою нагородою та бажає і далі виховувати та тренувати майбутніх чемпіонів України.

Немає коментарів:

Дописати коментар